Magnetisk kvast för stora ytor och för flygplatsytor – magnetiska sopningsmaskiner

Magnetkvast för stora ytor, bredd på 3000 mm

Magnetisk kvast för flygplatsytorDen magnetiska kvasten tjänar till uppsamling av metallavfall (spån, spikar, hår från stålborstar) från flygplatsytor. Kvasten kopplas enkelt bakom ett fordon som är utrustat med en kopplingsanordning. Genom att använda den magnetiska kvasten minskas förekomst av oönskade metallföremål på flygplatsbanan väsentligtoch därmed höjs flygplatsens säkerhet. Den magnetiska kvasten är utrustad med mycket starka neodymmagneter.

Fördelar med den magnetiska kvasten

 • snabb sopning av ytor, minskning av punkteringar och personskador
 • tidssparande, hög arbetseffektivitet
 • lätt hantering
 • enkel rengöring – spakmekanism
 • bredden på den magnetiska ytan 3000 mm – på begäran tillverkar vi även andra längder
 • rostfritt utförande
 • hög motståndskraft

Sopning av flygplatsytan

 

Vi tillmötesgår varje kund i största möjliga mån. Vi tillverkar skräddarsydda lösningar enligt dina behov. Kontakta oss för en offert på den magnetiska kvasten

 

Magnetkvast för stora ytor, bredd på 9000 mm

Magnetkvast för stora ytor, bredd på 9000 mmMagnetkvasten består av tre separata magnetvagnar, som sätts ihop till en enhet. Huvudvagnen har en höjdjusterbar axel, från 280 till 480 mm från marken, och påhängsvagnar har stel axel. Vagnarnas markfrihöjd är 120 mm. Magnetkvasten är höjdjusterbar, från 40 till 120 mm över marken, och är försedd med plast glidare (skydd) mot kontakt med marken. Vagnarna har höjdjusterbara hjul för enkel koppling och hantering.

Anslutning av magnetvagnar

Magnetkvast för stora ytor - vagnar bredvid varandraHuvudvagnen har teleskopiska armar med en längd av upptill ca 1200 mm. Vid ändarna av armarna finns kulor för anslutning av påhängsvagnar. Allt utom axeln är justerbart utan verktyg.

Magnetkvast för stora ytor - vagnar bakom varandraVagnar kan kopplas bredvid varandra (maximal bredd på 9480 mm), eller vid förflyttning eller annan hantering bakom varandra (bredd 3680 mm).

Vikten av hela utrustningen är ca 790 kg. Vagnarna är utrustade med LED-lampor och varningsskyltar (klistermärken).

Exempel på användning

 • Start- och landningsbanor, rullbanor och startramper på flygplatser
 • Stora parkeringsplatser
 • Bil och motorcykel-kretsar
 • Industriområden, byggplatser, fabriksgolv
 • Logistik centraler

Vi tillmötesgår varje kund i största möjliga mån. Vi tillverkar skräddarsydda lösningar enligt dina behov. Kontakta oss för en offert på den magnetiska kvasten

Relaterade magnetiska kvastar

Magnetisk kvast med ferritmagneter

Magnetisk kvast med ferritmagneter

Magnetiska kvastar möjliggör för uppsamling av metallföroreningarfrån golv (spån, spikar, slipdamm) i verkstäder, fabrikshallar eller på parkeringsytor. Tack vare det faktum att den är höjdinställbar kan den magnetiska kvasten också användas på ytor utan fast beläggning. Modellen med hjulen placerade på baksidan lämpar sik till städning direkt vid maskinen eller väggen.

Magnetisk kvast med neodymmagneter

Magnetisk kvast med neodymmagneter

Magnetiska kvastar möjliggör för uppsamling av metallföroreningar från golv (spån, spikar, slipdamm) i verkstäder, fabrikshallar eller på parkeringsytor. Tack vare det faktum att den är höjdinställbar kan den magnetiska kvasten också användas på ytor utan fast beläggning. Modellen med neodymmagneter utmärker sig genom sin stor rengöringseffektivitet.

Magnetisk kvast, bredd 1000 mm

Magnetisk kvast, bredd 1000 mm

Magnetiska kvastar med bredden på 1000 mm lämpar sig framför allt till städning av större ytor. Genom att använda den här kvasten sparar du tid som du ägnar åt städningen och förhindrar att dammet virvlas upp. Kvasten är försedd med ett ställ som underlättar rengöring.

Magnetisk kvast för gaffeltruckar

Magnetisk kvast för gaffeltruckar

Magnetisk kvast för gaffeltruckar placeras enkelt på truckens gafflar. Den är avsedd framför allt till uppsamling av metallföroreningar på stora ytor. Det är lätt att hantera och rengöra kvasten.

Magnetisk kvast för fordonets draganordning

Magnetisk kvast för fordonets draganordning

Magnetisk kvast tjänar till uppsamling av magnetiska metallföroreningar – väsentlig minskning av risken för punkteringar av däck. De ansluts mycket enkelt på fordonets draganordning och metallerna fångas automatiskt upp under färden.

Magnetisk kvast för städkärror

Magnetisk kvast för städkärror

Den magnetiska kvasten för städkärror placeras enkelt på städkärrans främre eller bakre del. Den är avsedd främst till uppsamling av metallföroreningar på stora ytor. Det är lätt att hantera och rengöra kvasten.