Information om tillgänglighet

Grundläggande information

Denna webbsajt uppfyller samtliga viktiga tillgänglighetsprinciperna enligt Blind Friendly Web, WCAG 1.0-metodologierna och reglerna för skapandet av tillgängliga webbsajter enligt lagen nr. 365/2000 Lagsamlingen om informationssystem för den offentliga förvaltningen, som reviderats av lagen nr. 81/2006 Lagsamlingen. Själva metodiska anvisningen (PDF, 231 kB) är knuten till kungörelsen nr. 64/2008 Lagsamlingen, om formen av offentliggörande av information i samband med utövande av den offentliga förvaltningen via webbsajter för funktionshindrade personer (kungörelsen om tillgänglighet).

Webbsajtens innehåll

Typsnittet på sajten definieras av relativa enheter och det kan förstoras och förminskas enligt inställningen i webbläsararen. Om du vill anpassa typsnittets storlek, gör det i menyn Visa → Textstorlek.

Hela innehållet av sajten är hierarkiskt organiserat. Information om var du befinner dig i sajtens hierarki just nu hittar du med hjälp "brödsmulsnavigation" (Du befinner dig här:).

Tydlig utskrift av alla sidor enligt sajtens struktur är i form av en webbkarta.

Tangentbordsgenvägar (accesskeys)

Ifall du bläddrar igenom sajten utan avancerad formatering kan din navigation genom sajten underlättas av följande tangentbordsgenvägar.

 IE + FirefoxOperaSafari (Mac OS X)
information om tillgänglighet Levý Alt + Shift + 0 Shift + Esc + 0 Ctrl + Alt + 0
startsida Levý Alt + Shift + 1 Shift + Esc + 1 Ctrl + Alt + 1
sökning Levý Alt + Shift + 2 Shift + Esc + 2 Ctrl + Alt + 2
hoppa över till innehållet (hoppa över navigeringen) Levý Alt + Shift + 3 Shift + Esc + 3 Ctrl + Alt + 3
webbkarta Levý Alt + Shift + 4 Shift + Esc + 4 Ctrl + Alt + 4

Rekommenderade insticksprogram för webbläsaren

På denna sajt kan viss information (dokument) erbjudas i formaten PDF, DOC, XLS eller PPT. Med hjälp av dessa specifika format behålls formaterings- och typografiska element som inte ät tillgängliga i XHTML-formen.

  • för att kunna visa PDF-dokument kan du gratis ladda ner programvaran Acrobat Reader.
  • för att kunna visa dokument i DOC, XLS och PPT-formaten kan du gratis ladda ner ett lämpligt program.

Kontakt

Ifall du har problem med tillgängligheten av innehållet eller med funktionaliteten av denna webbsajt, ber vi dig att kontakta webbmästaren.