Magnetiska kvastar med ferritmagneter

Magnetisk kvast med ferritmagneter - modell 1

Magnetisk kvast med ferritmagneter - modell 1Den magnetiska kvasten tjänar till uppsamling av metallföroreningar (spån, spikar, slipdamm). Genom att dra upp handtaget till den övre delen av den magnetiska kvasten avmagnetiseras den nedre delen och metallerna faller av. En viktig faktor är att städningen är snabb vilket gör att man sparar tid och arbetseffektiviteten höjs.

Genom att använda den magnetiska kvasten förhindrar du att dammet virvlas upp vilket skyddar din och dina anställdas hälsa.

Möjliga användningssätt av den magnetiska kvasten

Den magnetiska kvasten kan också användas på ytor utan fast beläggning tack vare det faktum att den är höjdinställbar. Därför används den ofta till städning av till exempel parkeringsytor där den löser problemet med punkteringar av däck. Den används framför allt på återvinningsstationer som tar emot metallavfall.

Fördelar

  • lätt hantering
  • enkel rengöring
  • kan användas på olika typer av ytor
  • bredden på den magnetiska ytan 600 mm
  • höjdinställbar
  • tar lite plats vis lagring (avtagbart handtag)

Animerad rengöringsprocess

 

Magnetisk kvast med ferritmagneter - modell 2

Magnetisk kvast med ferritmagneter - modell 2Denna modell av den magnetiska kvasten är avsedd till uppsamling av metallföroreningar i verkstäder (spån, spikar, slipdamm). Fördelen med den är hjul som är placerade på kvastens bakdel. Tack vare dem kan den magnetiska kvasten nå direkt till maskinen eller väggen och städningen blir alltså effektivare. Kvasten är självklart höjdinställbar.

Fördelar

  • kan användas i svåråtkomliga utrymmen
  • breddden på den magnetiska ytan 560 mm och 400 mm

Online försäljning

Du hittar säkert något som passar dig i vår e-butik

Köp magnetisk kvast

Test av insamling av olika metallmaterial

MM 2/400
50018
Avstånd från ytan
10 mm 25 mm - maximal höjd
Insamlade objekt Insamlingens resultat
gem (0,3 g) 100 % 100 %
stål spån (1,4 g) 100 % 100 %
skruv 4x60 (2,8 g) 100 % 100 %
skruv 5x80 (6 g) 100 % 100 %
bricka 5 (0,3 g) 100 % 100 %
bricka 8 (1,5 g) 100 % 100 %
bricka 10 (2,9 g) 100 % 100 %
mutter M5 (1,1 g) 100 % 100 %
mutter M8 (4,6 g) 100 % 100 %
mutter M10 (10 g) 100 % 100 %
bult M6x10 (4 g) 100 % 100 %
bult M8x20 (11,8 g) 100 % 100 %
bult M10x55 (37,4 g) 100 % 100 %

 

Relaterade magnetiska kvastar

Magnetisk kvast med neodymmagneter

Magnetisk kvast med neodymmagneter

Magnetiska kvastar möjliggör för uppsamling av metallföroreningar från golv (spån, spikar, slipdamm) i verkstäder, fabrikshallar eller på parkeringsytor. Tack vare det faktum att den är höjdinställbar kan den magnetiska kvasten också användas på ytor utan fast beläggning. Modellen med neodymmagneter utmärker sig genom sin stor rengöringseffektivitet.

Magnetisk kvast, bredd 1000 mm

Magnetisk kvast, bredd 1000 mm

Magnetiska kvastar med bredden på 1000 mm lämpar sig framför allt till städning av större ytor. Genom att använda den här kvasten sparar du tid som du ägnar åt städningen och förhindrar att dammet virvlas upp. Kvasten är försedd med ett ställ som underlättar rengöring.

Magnetisk kvast för gaffeltruckar

Magnetisk kvast för gaffeltruckar

Magnetisk kvast för gaffeltruckar placeras enkelt på truckens gafflar. Den är avsedd framför allt till uppsamling av metallföroreningar på stora ytor. Det är lätt att hantera och rengöra kvasten.

Magnetisk kvast för fordonets draganordning

Magnetisk kvast för fordonets draganordning

Magnetisk kvast tjänar till uppsamling av magnetiska metallföroreningar – väsentlig minskning av risken för punkteringar av däck. De ansluts mycket enkelt på fordonets draganordning och metallerna fångas automatiskt upp under färden.

Magnetisk kvast för städkärror

Magnetisk kvast för städkärror

Den magnetiska kvasten för städkärror placeras enkelt på städkärrans främre eller bakre del. Den är avsedd främst till uppsamling av metallföroreningar på stora ytor. Det är lätt att hantera och rengöra kvasten.

Magnetisk kvast för stora ytor och för flygplatsytor

Magnetisk kvast för stora ytor och för flygplatsytor

Den magnetiska kvasten tjänar till uppsamling av metallavfall (spån, spikar, hår från stålborstar) från flygplatsytor. Kvasten kopplas enkelt bakom ett fordon som är utrustat med en kopplingsanordning. Genom att använda den magnetiska kvasten minskas förekomst av oönskade metallföremål på flygplatsbanan väsentligt och därmed höjs flygplatsens säkerhet.